Cercar en aquest blog

4/10/2015

Avui han presentat els joves caps de llista de Paüls, Xerta, Arnes, Bot, Caseres i la Torre de l’Espanyol


Aquest matí, el president de la Federació de l'Ebre d'Esquerra, acompanyat de la diputada de les JERC al Parlament, Marta Vilalta, han presentant els caps de llista més joves que presentarà el partit amb Acord Municipal a les properes eleccions. Aspa ha valorat 'la valentia, el compromís i la vocació de servei d'aquests joves cap al seu país i el seu poble'. Per al president de la Federació, representen la vigència, la renovació i el futur del projecte per als pobles de les Terres de l'Ebre, i també el nou model de país que s'albira per a després del 27 de setembre. Aspa ha apostat per 'construir uns pobles diferents al model de política rància i vella sorgit dels pactes de CiU i PP als consells comarcals i a molts ajuntaments de les comarques de l'Ebre'.

La diputada Marta Vilalta ha agraït als joves que donin la cara de forma valenta i facin un pas endavant per millorar la vida dels seus pobles i els seus conciutadans. Per a Vilalta, aquests joves són un reflex del que està passant en l'àmbit nacional i del projecte d'ERC que és 'sinònim de renovació, obertura, suma i joventut'. Cal tenir present, segons Vilalta, que, 'davant qualsevol canvi o revolució que hi hagut a la història, els joves sempre l'hem liderat i protagonitzat, i per això avui també reivindiquem ser protagonistes als nostres municipis i al conjunt del país'. La diputada ha fet una crida a mobilitzar-se per fer un país lliure, just i net, on el jovent tingui les oportunitats mereix.

Entre els assistents, a més de caps de llista, hi havia diferents joves que formaran part de les llistes municipals. Èrika Ferraté, que aquesta legislatura ha estat regidora a la Ràpita i que torna a repetir a la llista d'ERC, ha reivindicat que 'els joves tenim molt a dir i som l'esperit renovador del nostre poble'.

Aspa s'ha mostrat molt satisfet que amb la fórmula d'Acord Municipal, ERC pugui presentar per primer cop des de la recuperació de la democràcia llistes electorals a Paüls i Caseres. A Paüls, el candidat serà Enric Adell, de 28 anys, que es presentarà sota el nom de 'PER PAÜLS - AM'. Enric ha manifestat que vol un poble preparat per al present però sobretot il·lusionat en el futur. D'altra banda, a Caseres, Manel Palau, de 35 anys, amb 'Tots som Caseres – AM', és qui encapçalarà el projecte. Palau, que la passada legislatura havia encapçalat la llista de la FIC, s'ha fixat com a objectiu per a la propera que 'l'Ajuntament torni a ser Ca la Vila, és a dir, aquell lloc on tothom pot anar i sentir-se escoltat'.

Altres candidats que encapçalaran llista i que no tenen cap experiència en el camp de la política són Joan Juncà i Blai Martí. Juncà, de 27 anys, es presentarà per JUNTS PER LA TORRE – AM amb la intenció de 'regenerar la vida política municipal, fomentar la transparència i sumar les idees de tothom per potenciar el projecte'. Martí, de 25 anys, es presentarà per BOTOBJECTIU – AM, amb la finalitat d''obrir l'Ajuntament al poble'.

D'altra banda, també es presentaran candidats joves amb experiència política com Roger Aviñó, de 28 anys, que ja havia estat regidor independent a l'Ajuntament de Xerta i ara encapçalarà la candidatura 'MES PER XERTA'. O Neus Sanromà, de 34 anys, i que per tercera vegada liderarà la llista d'ERC a Arnes.