4/19/2015

600 persones assistixen a la presentació de 'Lo llibre', un recull d'un miler de paraules ebrenques

Sis-centes persones han emplenat avui el teatre Felip Pedrell de Tortosa en la presentació de Lo lllibre, un recull en clau d'humor d'un miler d'expressions i paraules ebrenques. La iniciativa ha partit dels promotors del grup de Facebook Paraules Ebrenques, que reunix més de 6.500 persones i que ha esdevingut tot un fenomen social al territori.

Es tracta d'una publicació que aplega un miler d'expressions i paraules ebrenques, recollides al grup de Facebook a partir de les aportacions espontànies dels seus membres. De Lo llibre se n'ha fet una tirada de 2.000 exemplars, que es distribuiran en els 42 municipis ebrencs els ajuntaments dels quals han col·laborat en la publicació. La iniciativa també compta amb el suport dels consells comarcals del Baix Ebre, el Montsià i la Terra Alta; del Departament de Cultura de la Generalitat i d'un bon nombre d'empreses, entitats i particulars.

Els coordinadors de l'obra són Josep Adell Sebastià, Josep Piñol Curto, Jordi Arbués i Gemma Ginovart Codorniu. L'assessorament lingüístic ha anat a càrrec d'Albert Aragonès i les il·lustracions a cura d'alumnat de les escoles d'Art d'Amposta i Móra la Nova.