Cercar en aquest blog

3/11/2015

ERC porta al Síndic de Greuges la no-execució del Pla de millora de l’accés, la circulació i l’aparcament per a les persones amb discapacitat i mobilitat reduïda de Móra la Nova

La regidora del Grup Municipal d'ERC de Móra la Nova, Pinyeres Assens, ha denunciat 'la passivitat i desconsideració de l'equip de Govern de CiU' a l'hora de donar compliment al Pla d'actuació i millora de l'accés, la circulació i l'aparcament de les persones amb discapacitat i mobilitat reduïda aprovat per unanimitat del Ple del passat 29 de gener. Segons Assens, 'lamentem que CiU, en comptes de prioritzar allò que aprova el Ple i que té per objectiu facilitar la vida a les persones més vulnerables, estigui més ocupat a inaugurar obres abans de les eleccions municipals'. Per a la regidora d'Esquerra, 'aquest és un tema de poble que necessita de l'ajuda de tothom, però és una llàstima que l'equip de Govern, aplicant els vicis de la majoria absoluta i característics de la vella política, no li dóna la importància ni atenció que es mereix'.

Assens ha recordat que la moció aprovada demanava dues fases d'actuació diferenciades.  La primera, que s'havia de fer en un mes per la poca vàlua econòmica, perquè es tractava d'arreglar les petites deficiències observades a les places adaptades de Móra la Nova. De fet, s'esperava que es fes amb la mateixa diligència que van tenir a l'hora de reubicar-ne una fa poc que, al parer d'Esquerra, era l'única plaça que complia la normativa i ara, en canvi, s'ha situat en un lloc pitjor. I una segona fase en què els tècnics municipals havien de fer un estudi de totes les mancances o deficiències a vies, aparcaments i edificis, aprovant un calendari del pla d'actuacions.

Davant la importància del tema, el grup d'Esquerra va registrar a l'Ajuntament, el 30 de gener, una petició demanant que en el següent Ple se'ls facilités l'estudi dels serveis tècnics, que se'ls informés dels criteris que se seguirien a l'hora d'ubicar o canviar de lloc una plaça adaptada i que com a complement a l'estudi, i existint la necessitat d'adequar la circulació en algun carrer per donar funcionalitat a la plaça adaptada existent, s'aprofités per fer un estudi de circulació i seguretat vial a les cruïlles més conflictives. Després d'un mes sense rebre resposta ni cap informació, el passat 2 de març, Esquerra va tornar a registrar una petició recordant i repetint la demanda anterior.

D'altra banda, el també regidor d'ERC Francesc X. Moliné afegia que, 'cansats de no rebre resposta i de veure com els veïns del poble amb problemes de mobilitat segueixen patint els mateixos problemes diaris, farem arribar una queixa al Síndic de Greuges'. Esquerra enviarà la moció aprovada per l'Ajuntament, l'informe que ells mateixos van presentar al Ple amb diferents exemples d'incompliment de la normativa actual sobre mobilitat i les peticions sense resposta que van registrar. El regidor Francesc X. Moliné ha afirmat que 'el Síndic és una institució sensible a aquests temes i estem convençuts que ens pot ajudar que l'equip de Govern de CiU doni compliment a allò que vam aprovar al Ple'.