Cercar en aquest blog

3/19/2015

El PSC de Móra d’Ebre denuncia el tancament de la deixalleria per la mala gestió de l’alcalde



El PSC de Móra d'Ebre ha denunciat avui el tancament de la deixalleria de Móra d'Ebre i n'ha culpat directament l'alcalde, Joan Piñol, per la seva mala gestió i l'enfrontament continuat amb el Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre. Des del PSC, s'ha subratllat que aquesta situació era previsible després que el municipi "sortís del Consorci de Residus sense encomanar-se ningú deixant penjats els altres municipis de la Ribera d'Ebre, Terra Alta i Priorat." El portaveu del PSC a l'Ajuntament de Móra d'Ebre, Josep Solé Arnal, ha retret a l'alcalde la incapacitat d'exercir un lideratge solidari amb la resta de la comarca i no estar a l'alçada d'una capital com és Móra d'Ebre.

En aquest sentit, ha detallat les conseqüències de la decisió del govern de CiU. "El consorci pagava la poda dels arbres dels espais municipals de Móra d'Ebre i ara no, el que representen 14.000 euros perduts; el consell subvencionava en 36.000€ la Biblioteca Comarcal, mentre que ara en costeja 9.000€, 27.000 euros perduts." També ha recordat que el recurs contenciós de l'Ajuntament de Móra d'Ebre contra el Consell Comarcal, que ha comportat la contractació d'advocats, procuradors i dietes de l'alcalde tindrà uns costos "encara per determinar". I ha afegit que la sortida va representar la destitució fulminant per unanimitat del primer tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Móra d'Ebre de tots els seus càrrecs al consell, vicepresident segon, conseller d'hisenda i membre de la Junta de Govern, passant a l'oposició.

"I ara, la deixalleria, deixant de prestar un servei imprescindible a la ciutadania", han lamentat Solé Arnal, "on anirà a parar la brossa que es portava a la deixalleria mentre no se soluciona el problema? Al camins com ja vam denunciar fa uns mesos?". Per això,  ha estat contundent en assenyalar: "Fins on arribarà aquesta falta de diàleg, de transparència i d'enfrontament de l'ajuntament de Móra amb bona part dels municipis de la comarca?". Els socialistes també han denunciat que no s'hagi convocat ni una sola reunió del grup de treball de l'Agenda 21 durant tot el mandat.

"El medi ambient i la gestió de residus és un tema molt seriós. No valen els jocs! La veritat és que dubtem molt que l'actual govern cregui en la preservació del medi ambient i la gestió dels residus", ha subratllat, tot recordant que no s'ha tirat ni una sola campanya endavant durant els quatre anys.