12/23/2014

PRESSUPOST PER AL 2015 DE 3,5 MILIONS D’EUROS AMB 757.000 EUROS DESTINATS A INVERSIONS


 

L'Ajuntament de Móra la Nova ha aprovat aquest migdia un pressupost per al 2015 de 3.504.000 euros, xifra lleugerament superior a la de l'exercici anterior, quan va ser d'uns 3.300.000 milions d'euros. Els comptes municipals s'han aprovat amb els vots a favor dels sis regidors de l'equip de govern (CiU), l'abstenció dels regidors del grup municipal d'ERC i el vot en contra del regidor del grup d'IMNOVA-PSC.

 

L'alcalde de Móra la Nova, Ferran Bladé, ha qualificat el pressupost per al 2015 de "just, equilibrat, de progrés i ambiciós, que continua la línia positiva dels darrers anys". A més, segons el batlle "es continuen prioritzant, mantenint i fins i tot augmentant les partides destinades a polítiques socials". Bladé ha recordat que l'Ajuntament moranovenc és dels pocs de Catalunya que té una situació sanejada, amb un nivell d'endeutament baix i molt per sota del 75% permès per la llei. "És per això que tenim molts projectes i som ambiciosos", ha manifestat.

 

El capítol d'inversions per al 2015 ascendeix a un total de 757.000 euros, xifra superior als comptes del 2014 (que van ser de 646.000 euros). Aquest augment ve motivat per la que serà una de les obres estrella de l'any que ve: la instal·lació de gespa artificial al camp de futbol municipal, actuació amb un pressupost total d'uns 340.000 euros. Tal com ha explicat l'alcalde, "aquesta obra serà possible gràcies a la renovació del conveni amb Aigües de Catalunya, que abonarà ara al consistori tot el cànon dels 15 anys del conveni (un total de 240.000 euros) per tal que l'Ajuntament pugui pagar l'obra del camp de futbol". Amb tot, Bladé ha explicat que el consistori ha demanat un petit préstec per poder costejar la resta de l'obra (tancament del recinte, remodelació de la graderia, etc).

 

Segons Bladé, altres inversions destacades per al 2015 seran les obres de millora del carrer Prim, que començaran en breu però estan consignades per al 2015, amb un pressupost de 361.000 euros; la instal·lació d'una caldera a l'Institut-Escola 3 d'Abril, amb un cost de 31.000 euros; o la construcció d'una pista d'skateboard al polígon industrial, vora la pista de futbol sala, "una obra molt demanada pel jovent del poble", pressupostada en 16.000 euros.

 

Per la seva banda, el regidor d'Hisenda, Antoni Sicart, ha destacat que el pressupost per al 2015 s'ha redactat "pensant en tothom i prioritzant les partides socials". És per això, ha afegit, que "es mantenen totes les subvencions que l'Ajuntament dóna i, fins i tot, se n'afegeix una per a les famílies nombroses i monoparentals. També cal ressaltar que, per sisè any consecutiu, el pressupost contempla unes taxes i impostos congelats".