Cercar en aquest blog

12/23/2014

El conseller Vila i Acuamed signen el conveni que posarà en marxa set actuacions de sanejament a la conca catalana de l'Ebre

TES

  • L'acord l'ha subscrit avui el conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, el director de l'Agència Catalana de l'Aigua, Jordi Agustí, i el Secretari d'Estat de Medi Ambient, Federico Ramos de Armas
  • La signatura permetrà posar en servei les depuradores d'Ulldemolins (Priorat), Térmens-Menàrguens (Noguera), Sant Jaume d'Enveja (Montsià), Horta de Sant Joan (Terra Alta) i Alcoletge (Segrià), així com també els col·lectors d'Alguaire (Segrià) i del Pi (Bellver de Cerdanya)
 
 
El conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, el director de l'Agència Catalana de l'Aigua, Jordi Agustí, i el Secretari d'Estat de Medi Ambient, Federico Ramos, en nom de l'empresa estatal Acuamed, han signat avui el conveni destinat a posar en marxa set actuacions de sanejament a la conca catalana de l'Ebre, que han estat construïdes per Acuamed. L'acord s'ha signat en el transcurs de la reunió de treball que Vila ha mantingut aquesta tarda a Madrid amb la ministra d'Agricultura, Alimentació i Medi Ambient, Isabel García Tejerina.
 
Concretament, aquest acord farà possible activar les plantes de sanejament d'Ulldemolins (Priorat), Térmens-Menàrguens (Noguera), Sant Jaume d'Enveja (Montsià), Horta de Sant Joan (Terra Alta) i Alcoletge (Segrià), així com també els col·lectors en alta d'Alguaire (Segrià) i del Pi (Bellver de Cerdanya).
 
L'acord és efectiu des de la data de la seva signatura i mantindrà la seva vigència durant un període mínim de 10 anys, renovable per a un període de 10 anys més o fins el traspàs de la titularitat de les obres a la Generalitat de Catalunya. A tal finalitat, ambdues parts s'han compromès a promoure el corresponent traspàs a través de la Comissió Mixta de Transferències de l'Administració de l'Estat-Generalitat de Catalunya.
 
L'Agència Catalana de l'Aigua, un cop les actuacions hagin superat satisfactòriament el període de proves a càrrec d'Acuamed, incorporarà les depuradores al Pla de Sanejament de Catalunya i es farà càrrec dels corresponents costos d'explotació.
Cal tenir en compte que l'aprovació d'aquesta conveni dóna compliment a les diverses resolucions aprovades en els darrers mesos pel Parlament de Catalunya en relació amb l'activació dels projectes de sanejament esmentats.
 
Sanejament a Catalunya
 
El Programa de Sanejament d'Aigües Residuals Urbanes (PSARU) inclou les actuacions necessàries per a la millora dels sistemes existents, així com la posada en marxa dels nous per garantir el manteniment o millora de l'estat ecològic de les nostres aigües superficials, subterrànies i marines.
 
A data d'avui les depuradores existents a Catalunya garanteixen el sanejament de més del 95,5% de la població catalana.