11/27/2014

Falset reivindica el seu potencial gastronòmic i paisatgístic a la Fira de Sant Andreu

Falset reivindicarà aquest cap de setmana el seu potencial gastronòmic i paisatgístic amb les activitats que hi ha programades en el marc de la tradicional Fira de Sant Andreu, que enguany vol marcar un punt d'inflexió per esdevenir la gran fira d'hivern del territori, equivalent a la Fira del Vi del mes de maig.

La regidora de Festes i Esports de l'Ajuntament de Falset, Maria Jesús Sànchez, ha comentat que "en aquesta edició la fira marcarà un canvi perquè Sant Andreu siguid'ara en endavant l'aparador i la gran festa del territori, reconvertint-la en un certamen de referència nacional, per mostrar la riquesa i el potencial de la comarca en aspectes com l'oleïcultura, la gastronomia, el paisatge, l'artesania, la cultura i tots els altres que encara no tenen tanta visibilitat com la vinya i el vi". En aquest sentit, cal remarcar ques'ha registrat un alt nombre d'inscripcions a les activitats programades per aquest proper cap de setmana, el que fa pensar els organitzadors que el projecte de renovació és encertat alhora que viable.

Els propers dissabte i diumenge, 29 i 30 de novembre, són els dies forts del certamen que aplegarà activitats tradicionals i d'altres de més innovadores per descobrir els actius de la capital del Priorat.

El tradicional esmorzar de l'oli nou se celebrarà diumenge 30 de novembre a les 8h a la Plaça de la Quartera de Falset, com és tradició. Dissabte i diumenge, 29 i 30 de novembre, de les 11h a les 21h, la mateixa plaça acollirà una mostra de productors de quilòmetre 0, artesans i oficis.

L'altre punt destacat de la Fira serà la segona edició de les Jornades del Territori, a l'Absis del Castell del Vi de Falset, a partir de les 12h del diumenge dia 30. Es reunirà la taula de la Candidatura del Priorat a Patrimoni Mundial, que integren l'Associació Prioritat, el Consell Comarcal del Priorat i la Diputació de Tarragona i a les 13h tindrà lloc un vermut-tertúlia durant el qual s'informarà de l'estat actual de la candidatura i s'obrirà un debat sobre el model de turisme sostenible al Priorat. Hi participaran www.facebook.com/castelldelvi