Cercar en aquest blog

11/25/2014

Desarticulat un grup criminal que va cometre 24 robatoris en bars del Baix Ebre, Montsià, Ribera d'Ebre, Terra Alta i Baix Llobregat

 
Agents de la Policia de la Generalitat - Mossos d'Esquadra de la comissaria de Tortosa (Baix Ebre) van detenir el passat 19 de novembre cinc homes i una dona, d'edats compreses entre 23 i 42 anys, quatre d'ells de nacionalitat albanesa i els altres dos espanyola, tots veïns de l'Hospitalet de Llobregat, com a presumptes autors de vint-i-quatre delictes de robatori amb força i un delicte de pertinença a grup criminal.
 
Els Mossos van iniciar una investigació el passat mes de juliol, després de detectar un augment de robatoris en bars i restaurants a les comarques del Baix Ebre i Montsià.
 
Durant el transcurs de la investigació, els agents van determinar que els autors dels robatoris formarien un grup criminal perfectament organitzat. Aquest tenia per objectiu sostreure la recaptació de les màquines escurabutxaques dels llocs assaltats.
 
El modus operandi habitual del grup consistia en visitar prèviament l'establiment com a clients, aprofitant per observar la ubicació de les màquines escurabutxaques i les mesures de seguretat del local. Aquesta prospecció els facilitava conèixer millor l'entorn i poder perpetrar el robatori amb més celeritat. En dies posteriors a la visita, sempre en franges horàries nocturnes, assaltaven l'establiment.
 
Es desplaçaven des de l'Hospitalet de Llobregat als establiments seleccionats prèviament i forçaven els accessos. Un cop a l'interior, esbotzaven les màquines escurabutxaques, sempre de la mateixa manera, i sostreien la recaptació.
 
Tot aquest procés el realitzaven en un espai molt curt de temps i cada membre del grup tenia assignada una tasca concreta.
 
Una vegada obtenien el botí, retornaven ràpidament a l'Hospitalet de Llobregat per autopista o altres vies principals.
 
Després de quatre mesos, la investigació va portar a la detenció de les sis persones. Quatre d'aquestes van ser arrestades a la localitat de Martorell, mentre es desplaçaven amb un vehicle. La detenció de les altres dues es va efectuar al seu domicili de l'Hospitalet de Llobregat.
 
Fins la data, els investigadors atribueixen al grup l'autoria de vint-i-quatre robatoris. D'aquests, vint-i-dos van ser comesos a la demarcació de les Terres de l'Ebre, en bars de les localitats d'Alcanar, Sants Carles de la Ràpita Amposta, Deltebre, Tortosa, Camarles, l'Ampolla, Pinell de Brai, Móra d'Ebre i Flix. Els altres dos robatoris van ser perpetrats a Viladecans (Baix Llobregat).
 
La investigació continua oberta, ja que no es descarta que els detinguts puguin estar relacionats amb altres robatoris ocorreguts en bars d'altres zones del territori català. 
 
Els sis detinguts van passar el 21 de novembre a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Tortosa. El jutge va decretar l'ingrés a presó de tres dels homes, mentre que la resta de detinguts van quedar en llibertat amb càrrecs.