Cercar en aquest blog

11/21/2014

Cultura presenta l'estudi del tortosí Joan S. Beltran "Les preposicions per i per a. Recapitulem i afegim-hi alguna cosa més"

La sala Gerard Vergés dels Serveis Territorials de Cultura a les Terres de l'Ebre ha acollit la presentació del llibre Les preposicions per i per a. Recapitulem i afegim-hi alguna cosa més de Joan S. Beltran i Cavaller.

L'autor fa una repassada crítica i un estudi exhaustiu de l'ús diacrònic d'aquestes preposicions, a través del buidatge de textos escrits entre els segles XIII i XIX (32 autors i 74 obres contingudes en 61 volums). En les conclusions, Beltran ens ofereix el resultat de l'anàlisi feta a partir de les més de 27.000 ocurrències obtingudes en la recerca.

Joan S. Beltran i Cavaller és un estudiós que ha dedicat molts anys a la promoció i
l'ensenyament de la llengua catalana, en especial a l'estudi de les característiques dels parlars tortosins en relació amb el català formal.

El llibre ha estat presentat per Ferran Bladé, director dels Serveis Territorials de Cultura i Montserrat Ingla, responsable territorial de Política Lingüística a les Terres de l'Ebre.