Cercar en aquest blog

10/17/2014

El Consell Comarcal del Baix Ebre sol·licita la continuïtat del projecte 7 comarques per enfortir el sectors turístic i agroalimentari


El plenari ordinari del Consell Comarcal del Baix Ebre d'aquest mes d'octubre ha estat marcat pel debat de diferents projectes relacionats amb la dinamització econòmica del territori i amb l'impuls del sector turístic i del sector agroalimentari com a àmbits emergents de les Terres de l'Ebre.

En aquest sentit, el plenari ha aprovat, per unanimitat, la sol·licitud del Programa 7
comarques per tal d'impulsar els sectors econòmics més emergents del territori. El president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Lluís Soler, ha destacat que "les actuacions que demanem són estratègiques atès que volem enfortir dos dels sectors emergents del territori, com són el turístic i l'agroalimentari, per tal d'incidir en la recuperació econòmica del Baix Ebre i amb la creació de llocs de treball".

En la mateixa línia, l'ens comarcal ha aprovat, per unanimitat, dos convenis que tenen com a finalitat la projecció turística del Baix Ebre. El primer, a signar amb el Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona, fomenta la promoció del turisme actiu a la Reserva de la Biosfera de les Terres de l'Ebre. El segon, a signar entre els consells comarcals i ajuntaments, per al desenvolupament de plans de foment territorial del turisme.

Per altra banda, el Ple també ha aprovat, per unanimitat, la modificació de les bases d'atorgament dels ajuts individuals de menjador escolar. Si bé al principi de curs només es podien atorgar ajuts al 50% o, molt excepcionalment, al 100% ja que el Departament d'Ensenyament havia realitzat unes bases comunes per a tota Catalunya, finalment s'ha flexibilitzat el criteri per poder donar ajuts al 75% en funció de la dotació econòmica. Aquesta mesura provocar{ que en les properes setmanes es revisi l'adjudicació prèvia.