8/05/2014

El Consell Comarcal de la Terra Alta signa un conveni amb el BBVA per donar suport als emprenedors de la comarca

Aquest matí ha tingut lloc la signatura d'un conveni de col·laboració entre el Consell Comarcal de la Terra Alta i l'entitat financera BBVA  per donar suport als emprenedors de la comarca. La firma ha anat a càrrec de Carles Luz, president comarcal, i de M. Cinta Escudé i Solé, directora del Centre del Centre de Banca Comercial Gandesa del BBVA.   


Aquest conveni, amb una vigència fins al final de l'any 2014, és el segon document d'aquestes característiques que l'ens comarcal té previst de signar amb les entitats financeres amb oficina a la Terra Alta. Anteriorment es va signar un document similar amb Caja Rural de Teruel.

       
El Consell Comarcal de la Terra Alta, com a entitat que forma part de la Xarxa Catalunya Emprèn, subvencionada pel Departament d'Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya i cofinançada pel Fons Social Europeu de la Unió Europea i el Ministerio de Empleo i Seguridad Social, impulsa la signatura d'aquests acords  com una acció més de suport a les persones emprenedores de la Terra Alta.


En aquest marc de col·laboració es pretén que els emprenedors disposin de la informació actualitzada sobre recursos financers per posar en marxa el seu negoci. Els tècnics de la Xarxa donen informació sobre els productes disponibles en matèria de finançament, assessoren la persona emprenedora sobre el producte financer que millor s'ajusta a les seves necessitats i fan tasques de mediació i acompanyament en la tramitació de sol·licituds.

La Xarxa Catalunya Emprèn, ofereix a més:

• Informació i orientació a les persones emprenedores

• Assessorament al procés de creació d'empreses

• Formació adreçada a les persones emprenedores

• Seguiment tècnic a les primeres fases de l'empresa creada

• Sensibilització de la població envers el foment de l'esperit emprenedor

• Facilitar serveis i recursos de vivers d'empresa