Cercar en aquest blog

7/10/2014

President Mas: "El Consorci d'Aigües de Tarragona és un clar exemple que quan les coses es fan bé, amb consens i fent pinya, hi surt guanyant tothom"


El president Mas durant el seu parlament
El president Mas durant el seu parlament
El president de la Generalitat, Artur Mas, ha destacat aquesta tarda, durant l'acte de celebració del 25è aniversari del Consorci d'Aigües de Tarragona (CAT), que aquest òrgan és un "clar exemple" que "quan les coses es fan bé i de mutu acord, és a dir, sumant i fent pinya, tothom hi pot guanyar".
 
Des de l'Ampolla, al Baix Ebre, on el cap de l'Executiu ha presidit la commemoració de l'inici de la distribució d'aigua a les comarques de Tarragona, Artur Mas ha assenyalat que el CAT ha demostrat que "va ser una gran obra" que va comportar un "win-win multiplicat al quadrat". En aquest sentit, el president ha destacat que la creació d'aquesta infraestructura va suposar "un guany per al Delta de l'Ebre i els regants, per a la indústria, per als municipis i, en definitiva, per a les persones".
 
"Celebro la professionalitat que hi ha hagut, el coratge i la visió de país que en el seu moment van tenir els impulsors del projecte, la implicació de tothom, des del compromís dels regants, fins al de tots els municipis i indústries que en formen part, confiant que el que feia el consorci era una molt bona feina", ha subratllat.
 
El Consorci d'Aigües de Tarragona, constituït el 2 d'abril del 1985, està integrat per la Generalitat, 62 ajuntaments i 29 indústries de la zona, així com les dues comunitats de regants del Delta de l'Ebre. L'àmbit de subministrament d'aigua del CAT és el de la demarcació territorial de Tarragona i dóna servei al 85% de la població.
 
El president ha destacat durant el seu discurs que si aquesta obra no s'hagués dut a terme "no s'hauria pogut desenvolupar la indústria com ho ha fet, la química, però també d'altres com l'agroalimentària, ni el turisme ni molts municipis".
 
Gràcies a l'empenta i al treball de molts, el cap del Govern ha afirmat que "el Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre teniu resolt per moltes dècades la disponibilitat d'aigua", un dels grans reptes del segle XXI.
 
En aquesta línia de la importància de certs projectes per al desenvolupament futur d'un territori, Artur Mas ha subratllat que la gran infraestructura del segle XXI "serà el corredor ferroviari dels Mediterrani, que tindrà una importància similar a la que va tenir per aquestes terres el Consorci".
 
Per aquest motiu, ha desitjat que "l'empenta final que li falta" al projecte es pugui resoldre "a principis de segle" i no s'hagi d'esperar dècades a què arribi. "Desitgem que el Govern espanyol ho tingui clar perquè, com s'ha demostrat amb el tema de l'aigua, es demostrarà en el camp del transport que aquestes són infraestructures decisives pel desenvolupament d'un territori i pel benestar de la seva gent", ha reblat.
 
En l'acte també hi han intervingut l'alcalde de l'Ampolla, Francesc Arasa; el president de l'Associació Empresarial Química de Tarragona (AEQT), Jesús Loma; l'alcalde de Tarragona i vicepresident del CAT, Josep Fèlix Ballesteros, i el president del CAT, Antoni Huber. Han acompanyat el president els delegats territorials del Govern de la Generalitat a les Terres de l'Ebre i a Tarragona, Francesc Xavier Pallarès i Joaquim Nin, respectivament.
 
 
El Cirque du Soleil s'estrena a PortAventura
En acabar l'acte a l'ampolla, Artur Mas, acompanyat de la seva esposa, Helena Rakosnik, ha presidit l'estrena a PortAventura de l'espectacle Kooza, del Cirque du Soleil, que es podrà veure als terrenys del ressort fins al pròxim 30 d'agost. Les representacions es faran sis dies per setmana. Aquesta és la primera vegada que el Cirque du Soleil s'instal·la en un ressort vocacional d'Europa.
 
A l'estrena també hi ha assistit el conseller d'Empresa i Ocupació, Felip Puig; l'alcalde de Vila-seca i president de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet; l'alcalde de Salou, Pere Granados; el president del consell d'administració de PortAventura, Arturo Mas-Sardà, i la gerent del Cirque du Soleil, Heather Reilly.