Cercar en aquest blog

7/25/2014

L’Institut Ramon Muntaner obre una nova convocatòria d’ajuts a publicacions i activitats dels centres d’estudi per al 2015


 

L'Institut Ramon Muntaner ha obert aquesta setmana dues noves convocatòries d'ajuts per als instituts i centres d'estudis d'arreu dels territoris de parla catalana per a l'any 2015. Es tracta de la XIII Convocatòria d'ajuts per a l'organització d'activitats, congressos, jornades, itineraris i trobades i de la X Convocatòria de subvencions per a l'edició de publicacions periòdiques i d'obres de recerca, prioritàriament de l'àmbit humanístic. L'IRMU va lliurar en la convocatòria passada d'aquests ajuts fins a 70.000 euros. Ambdues convocatòries compten amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i en el cas de la convocatòria de publicacions, també amb el de la Fundació Privada Mútua Catalana.

 

Pel que fa a la nova convocatòria d'ajuts per a la realització d'activitats, poden optar els centres i instituts d'estudis de recerca local i comarcal que realitzin una activitat sobre patrimoni (cultural, natural, històric, artístic, lingüístic, etnogràfic o arqueològic), literatura, llengua, art, geografia, educació, integració social, factors de desenvolupament econòmic d'una regió o temes mediambientals. La subvenció pot oscil·lar entre un mínim de 300 euros i un màxim de 1.500 euros. La data màxima per lliurar les sol·licituds és el divendres  3 d'octubre de 2014.

 

Quant a la convocatòria de subvencions per a l'edició de publicacions d'àmbit local i comarcal, aquestes s'hauran d'editar durant l'any 2015 i poden ser revistes de recerca científica (mínim 48 pàgines) o de divulgació cultural d'àmbit local i comarcal (mínim 24 pàgines) i monografies (mínim 48 pàgines). Poden optar-hi els centres d'estudis locals i comarcals no dependents de cap òrgan de l'Administració local o general, domiciliades als territoris de parla catalana. La quantia de l'ajut serà d'un màxim de 500 euros, en el cas de publicacions de divulgació cultural, i d'un màxim de 1.500 euros, en el cas de les monografies i les revistes de recerca científica. La data màxima de presentació de les sol·licituds és el divendres 10 d'octubre de 2014.