Cercar en aquest blog

7/28/2014

L’AJUNTAMENT DE MÓRA LA NOVA LLIURA MÉS DE 70.000 EUROS EN SUBVENCIONS ALS VEÏNS


 

L'Ajuntament de Móra la Nova ha atorgat un total de 70.164 euros en subvencions a veïns i comerços del municipi, que serviran per ajudar-los en el pagament de la taxa d'escombraries, l'IBI i el transport d'estudiants.

 

En concret, s'han lliurat 56.039 euros en subvencions a veïns, professionals i comerciants del municipi per ajudar al pagament de la taxa municipal d'escombraries. El consistori atorga anualment aquestes ajudes amb l'objectiu de bonificar en el pagament de la taxa els negocis i comerços instal·lats a Móra la Nova, així com d'ajudar les famílies empadronades al municipi. En total, les ajudes s'han destinat a 86 locals comercials (per un import de 10.201 euros) i a 789 habitatges particulars (amb una xifra total de 45.837 euros).

 

També s'han atorgat 11.752 euros a 80 estudiants empadronats a Móra la Nova i menors de 28 anys que cursen els seus estudis post obligatoris fora de la Ribera d'Ebre. L'Ajuntament lliura cada any aquestes subvencions amb l'objectiu d'ajudar al pagament del cost del transport dels estudiants.

 

Per últim, el consistori ha repartit 2.373 euros entre 51 veïns del municipi, tots ells vídues o pensionistes, per ajudar-los en el pagament de l'Impost sobre Béns Immobles (IBI). Les persones beneficiàries d'aquests ajuts són vídues o persones solteres pensionistes, de 70 anys o més, que estan empadronades a Móra la Nova, viuen soles i han de pagar l'IBI municipal per l'habitatge que constitueix la seva residència habitual.

 

Amb el lliurament d'aquestes subvencions, l'Ajuntament de Móra la Nova referma la seva voluntat de prioritzar les polítiques socials, per ajudar els veïns del municipi amb rendes menors i contribuir al desenvolupament econòmic de la població.