Cercar en aquest blog

7/25/2014

El president de la Diputació de Tarragona homenatja els membres de la "Lleva del Biberó" a l'acte anual a la Serra de Pàndols

Josep Poblet diposita les flors al Monument de la Pau
Josep Poblet diposita les flors al Monument de la Pau

El president de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet, ha participat aquest migdia a l'ofrena floral al Monument de la Pau situat a la Cota 705 de la Serra de Pàndols, a Pinell de Brai. L'acte s'ha dut a terme coincidint amb els 76è aniversari de l'inici de la Batalla de l'Ebre, una de les més cruentes de la Guerra Civil espanyola. L'ofrena l'organitza anualment l'Agrupació de Supervivents de la Lleva del Biberó 41, com a homenatge als antics combatents que hi van participar, molts dels quals hi van perdre la vida. Hi han assistit membres d'aquesta agrupació, presidida pel tarragoní Pere Godall, juntament amb familiars i amics, veïns dels municipis propers i representants d'entitats ciutadanes. L'homenatge ha comptat, així mateix, amb la participació d'autoritats del territori i del conjunt del país, entre les quals la vicepresidenta de la Generalitat, Joana Ortega; el president del Consell Comarcal de la Terra Alta, Carles Luz, i l'alcalde de Pinell, Lluís Mèlich. L'ofrena flroal ha anat precedida d'una missa, a càrrec de Mn. Jordi Centelles, rector de la parròquia de Gandesa.

En la seva intervenció, el president de la Diputació ha destacat la fortalesa dels membres de la Lleva del Biberó, els quals van ser cridats a lluitar a la Batalla de l'Ebre malgrat la seva joventut. "Van haver de viure situacions de gran duresa que avui els fan mereixedors del nostre reconeixement", ha indicat Josep Poblet, el qual també s'ha referit a una batalla, i a una guerra "que no s'ha de repetir mai més". El president de la Diputació, acompanyat del diputat i alcalde de Prat de Comte, Joan Josep Malràs, han dipositat una corona de flors al monument que corona la Cota.

L'acte ha inclòs la interpretació amb violoncel i violins del Cant dels Ocells, entre altres peces al·legòriques a la pau, el vol-homenatge de dos F-18 damunt la Cota 705 i un dinar de germanor a Gandesa.