6/02/2014

Acord per al desplegament de la fibra òptica al nucli urbà de Móra d'Ebre

L'alcalde de l'Ajuntament de Móra d'Ebre, Joan Piñol, i el representant de l'empresa Xarxes de l'Ebre Internet i Comunicacions, SL (XEIC), Iban Querol, han signat avui un acord de col·laboració per al desplegament d'una infraestructura d'accés basada en fibra òptica a Móra d'Ebre. Es crearan sis llocs de treball directes, altres sis indirectes i l'empresa instal·larà un punt de venda a l'avinguda de les Comarques Catalanes.

L'acord compromet l'empresa XEIC a desplegar la infraestructura de xarxa de fibra òptica formada per cables i caixes d'empliulament i a desplegar equips emissors i receptors de radiofreqüència per donar cobertura sense fils a aquelles àrees del nucli urbà on no sigui viable econòmicament desplegar la fibra òptica per cable.

Per tal de poder tirar endavant el projecte, l'Ajuntament va declarar-lo d'"interès municipal", per la qual cosa cedeix a XEIC els drets de pas del sòl, subsòl i vol de la seua titularitat, i un espai al terrat de l'edifici La Llanterna per a la instal·lació d'elements emissors i receptors per un període de 10 anys prorrogables.

L'empresa es compromet  a mantindre permanentment interconnectats durant el període de vigència de l'acord la totalitat dels espais i dependències municipals i es compromet a col·laborar amb el consistori en accions que tendeixin a desenvolupar sistemes de ciutat intel·ligent.