4/17/2014

Vallibona promociona les oliveres mil·lenàries

Vallibona és el darrer poble que s’ha incorporat a l’Inventari d’oliveres mil·lenàries del Territori Sénia, al haver-se descobert 9 oliveres de més de 3,50 m de perímetre de tronc a 1,30 m del terra (que és la mateixa mida de les que hi ha a la resta de pobles de la Mancomunitat). De fet, algunes de les oliveres estaven totalment abandonades des de feia anys però ara al desbrossar-se alguna finca, s’han medit i afegit a l’Inventari.

Ara es volen estudiar més profundament amb la col·laboració de la Generalitat Valenciana. Però, mentrestant, aprofitant la presència de visitants durant aquests dies de Pasqua, l’ajuntament de Vallibona i la mancomunitat Taula del Sénia han previst unes activitats per al proper diumenge 20 d’abril:

o A les 11 h, sortida des de la plaça de Sant Antoni, per anar a vore algunes de les oliveres mil·lenàries que hi ha al seu terme.

o A les 18 h, a les antigues escoles de Vallibona, xerrada i tast d’olis tant d’oliveres mil·lenàries com Via Augusta (cupatge controlat de varietats tradicionals que transmet amb el seu sabor i aromes l’essència del Territori Sénia).