Cercar en aquest blog

6/03/2013

Les comarques de la Terra Alta i el Matarranya (Terol) exploren estratègies conjuntes de desenvolupament economic


La seu del Consell Comarcal de la Terra Alta ha acollit aquest matí una reunió de treball entre empresaris de les comarques del Matarranya (Terol) i de la Terra Alta amb tècnics dels serveis de dinamització econòmica dels respectius consells comarcals. L'objectiu de la trobada era explorar vies de col·laboració entre els agents empresarials d'aquestes dos contrades i dissenyar possibles estratègies de desenvolupament econòmic conjuntes.

La reunió, de caire eminentment empresarial i tècnic, ha comptat a l'inici amb la presència del president del Consell Comarcal de la Terra Alta, Carles Luz, qui ha donat la benvinguda als participants. Luz ha explicat que ambdós comarques tenen molts punts en comú i "del que es tracta ara és d'aprofitar les sinèrgies per generar activitat econòmica a la zona". Aquests punts comuns als quals s'ha referit Luz serien el turísme rural, la potenciació de la Via Verda, la producció oleícola i vinícola o l'agricultura ecològica, entre d'altres.

La reunió de treball d'avui ha sigut la concreció d'una reunió institucional que van mantindre ara fa dos mesos a Gandesa els representants polítics dels consells comarcals de la Terra Alta i del Matarranya, i d'una altra reunió tècnica  posterior que va tindre lloc a Vall-de-roures, capital del Matarranya. 

En la reunió d'avui han assistit representants de l'Associació d'Empresaris del Matarranya i de l'Associació de Turisme Rural de la Terra Alta, empresaris dels sectors de l'agricultura ecològica, del vi, de l'oli i dels establiments turístics.

Entre les accions que s'ha acordat tirar endavant de manera conjunta destaca la iniciativa d'organitzar unes jornades de coneixement dels territoris respectius durant la primera el mes de juliol. Aquesta jornada consistirà en una visita d'un dia d'empresaris i agents socioeconòmics de la Terra Alta al Matarranya. A l'octubre serà una delegació del matarranya la que farà una estada a la Terra Alta.

També s'ha posat sobre la taula la necessitat d'editar material gràfic dels dos territoris per promocionar els actius turístics que disposen. De la mateixa manera, s'ha decidit iniciar les gestions oportunes per assistir a les fires d'àmbit de les dos comarques per part de les empreses dels dos territoris.

Un altre àmbit de col·laboració que es vol explorar és la cerca de programes europeus
per finançar accions de desenvolupament a la zona, així com treballar en la línia de la comercialització dels productes dels dos territoris i proposar la creació d'un bitllet combinat per visitar monuments de les comarques de Matarranya, Morella (els Ports) i la Terra Alta.