Cercar en aquest blog

6/15/2010

BILL EVANS & ROBBEN FORD special guest ETIENNE N’BAPPE, IGNASI TERRAZA TRIO i PRÍMITAL participen en la XVII Mostra de Jazz de Tortosa

Del 28 de juny al 4 de juliol, es celebrarà la XVII MOSTRA DE JAZZ DE TORTOSA, una nova edició d'aquest festival organitzat per la regidoria de Cultura de l'Ajuntament de Tortosa i Acadèmic.  

Entre les actuacions més senyalades del festival destaca Bill Evans & Robben Ford "Soulgrass Meets Blues" special guest Etienne N'Bappe (dijous, 1 de juliol). Bill Evans, un dels saxofonistes més reconeguts a nivell internacional, nominat a un Grammy, s'uneix a Robben Ford per realitzar una gira europea en la que oferiran un espectacle que barreja soulgrass, blues, jazz i rock. També actuarà Ignasi Terraza Trio (dimecres, 30 de juny). Guanyador del "The Great American Jazz Piano Competition 2009", recentment Terraza ha participat a la banda sonora de l'última pel·lícula protagonitza per John Travolta, From Paris with Love amb el tema "Night Sounds Blues" interpretat amb el saxofonista Toni Solà. El concert d'Ignasi Terraza Trio serà gratuït. 

Altres concerts programats són els de Prímital (divendres, 2 de juliol), grup eclèctic que l'any passat va publicar l'àlbum Primital bells; el veterà grup musical pop rock espanyol amb una marcada influència blues Presuntos implicados (dissabte, 4 de juliol), i els seleccionats de la quarta edició de l'Espai del Jazz Jove dels Països Catalans. L'objectiu del certamen és fomentar la participació a la Mostra de nous solistes o grups de jazz residents als Països Catalans, i una plataforma per promoure artistes poc coneguts.  

A més de la presència musical del jazz als carrers i locals de Tortosa, la Mostra comptarà amb la VII edició de la Mostra de Cuina Cajún. I l'homenatge de l'edició d'enguany serà dedicat a la Batavia Jazz, la emblemàtica orquestra de ball tortosina que, des de l'any 1931 fins el 1962, es va convertir en tot una referència a les terres de l'Ebre i una de les pioneres en el nostre país en el que llavor s'anomenava música "moderna". 

La Mostra de Jazz de Tortosa s'inclou dins de la programació musical estable de la ciutat. En les quinze edicions anteriors, han actuat artistes de prestigi internacional com Chick Corea, Michel Camilo, Yellowjackets, Marcus Miller, Soulbop Band (amb Bill Evans i Randy Brecker), Pedro Iturralde, Arturo Sandoval o Tete Montoliu.